Newsletter

Zostaw nam swój email by otrzymywać najnowsze informacje oraz oferty specjalne.

Menu weselne

Specjalizujemy się w daniach kuchni staropolskiej i regionalnej.

Oferujemy menu przygotowane ze szczególną starannością, bazując przede wszystkim na tradycyjnych recepturach.

Na specjalne zamówienie istnieje możliwość przygotowania potraw spoza karty menu. 

 

Na początek:

tradycyjny chlebek powitalny

wino musujące

 

ZUPA (1 do wyboru)

  • Rosół staropolski z makaronem i pulpecikiem drobiowo –marchewkowym
  • Tradycyjne flaki wołowe  po staropolsku
  • Wykwintny krem z czerwonej soczewicy dosmaczony chipsem z bekonu i natką pietruszki
  • Krem z grillowanej papryki  i  grzankami czosnkowymi

DANIE GŁÓWNE (1 do wyboru )

  • Eskalopki z szynki wieprzowej duszone z włoszczyzną w sosie pieczeniowym podane z ziemniakami po polsku oraz zestawem świeżych surówek
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie śmietanowo – kurkowym podane z ziemniakami puree zapiekanymi na złoto oraz z warzywami świeżymi oraz imbirową marchewka i porem lub sałaty mieszane z warzywami świeżym i sosem winegret
  • Staropolskie zrazy wołowe w sosie chlebowym podane z kluseczkami śląskimi oraz jabłkiem faszerowanym buraczkami zasmażanymi 
  • Pieczona kaczka z jabłkami i pomarańczą podana z zapieczonym jabłkiem faszerowanym modrą kapusta i kluseczkami ziołowymi pod sosem żurawinowym 

DESER ( 1 do wyboru )

  • Jabłecznik pałacowy z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych 
  • Biszkoptowe tiramisu muśnięte sosem waniliowym 
  • Lody z sosem malinowym i świeżą miętą
  • Ciasto czekoladowe z owocami i bitą śmietaną  

PO PRZERWIE

DANIE GORĄCE (1 do wyboru)

(1 do wyboru z oferty za 99 zł)

  • Dorsz sauté w sosie koperkowym podany z risotto oraz warzywami parowanymi polanymi klarowanym  masełkiem czosnkowym 
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym podana z ziemniakami po polsku oraz zestawem świeżych surówek
  • Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami, serem i warzywami grillowanymi w sosie serowym podane z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
  • Sznycel ze schabu faszerowany pieczarkami, serem i cebulką  podany z zapiekanymi ziemniakami, sosem serowym oraz warzywami parowanymi

PO PRZERWIE

DANIE GORĄCE KOKILKOWE (1 do wyboru)

  • Boeuf Strogonow
  • Potrawka z kurczaka z korzeniowymi warzywami i natką pietruszki
  • Tradycyjna fasolka po bretońsku
  • Zupa gulaszowa z szynki wieprzowej i świeżymi warzywami 

PO PRZERWIE

KRZEPIĄCA ZUPA GORĄCA (1 do wyboru )

  • Barszczyk czerwony z uszkami
  • Bulion grzybowy i warzywami z łazankami
  • Staropolski żurek na zakwasie chlebowym  z białą kiełbaska i jajkiem

DODATKOWO NA STOŁACH BEZ OGRANICZEŃ:

ZIMNE PRZEKĄSKI RYBNE (2 do wyboru)

  • Tradycyjna ryba po grecku
  • Śledzie w trzech smakach 
  • Rolada z pstrąga muśnięta auszpikiem 
  • Różyczka z łososia wędzonego z twarogiem i szczypiorkiem podana na sałatach mieszanych
  • Tymbaliki rybne z jajkiem i warzywami gotowanymi 

ZIMNE PRZEKĄSKI MIĘSNE (3 do wyboru)

  • Rolada z polędwiczki wieprzowej z pieczarką i papryką grillowaną
  • Staropolski pasztet i wędliny pieczone faszerowane śliwką oraz morelą
  • Rożek ze schabu pieczonego z musem jajecznym i chrzanem
  • Roladki z tortilli zawijane z szynką , sałatą i serkiem topionym oraz warzywami
  • Kuleczki mięsne nadziewane pieczarkami  i jajkami gotowanymi
  • Rolada z kurczaka faszerowana bakaliami w auszpiku

ZIMNE PRZYSTAWKI BEZMIĘSNE (2 do wyboru )

  • Roladki z cukinii nadziewane serkiem naturalnym i papryką
  • Faszerowane jajeczka trzema rodzajami past 
  • Sery wędzone , pleśniowe, gouda  oraz camembert z owocami i orzechami włoskimi 
  • Terrina z marchewką , kukurydzą, groszkiem oraz gotowanym jajeczkiem 

SAŁATKI (3 do wyboru )

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka gyros z sosem czosnkowym
  • Sałatka z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą w majonezie
  • Sałatka szynkowa z ananasem i świeżymi warzywami
  • Sałatka grecka z serem feta, oliwkami i świeżymi warzywami oraz sosem winegret własnej produkcji
  • Sałatka śledziowa z ogórkiem kiszonym, cebulką czerwoną, groszkiem zielonym i ziemniakami gotowanymi

DODATKI

  • Wybór sosów do mięs i ryb (tatarski, chrzanowy, tzatziki)
  • Marynaty (papryka , pieczarka, ogórek)
  • Wybór świeżego pieczywa 
  • Masło
  • Owoce sezonowe

CIASTA (4 do wyboru)

  • Ciasto pałacowe z jabłkami i budyniem
  • Szarlotka domowa
  • Izaura
  • W-ZKA
  • Ciasto karmelowe
  • Sernik
  • Miodownik
  • Ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką
  • Ciasto makowe

Owoce sezonowe

NAPOJE

  • Coca-Cola (butelka 1 l)
  •  Fanta
  •  Sprite
  •  Soki owocowe (w dzbankach)
  • Woda (w dzbankach)
  •  Kawa
  • Herbata

 

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij